Siviili-ilmailukin voi joskus aiheuttaa vitutusta, kuten sain huomata matkallani Islantiin. Oloani pyrkivät kurjistamaan niin turvatarkastajat, tulli kuin kanssamatkustajatkin.

Rovaniemellä jouduin tietysti riisumaan itseni miltei alasti, sillä asusteisiini kuuluu runsaasti metalliosia. Turvan mukava täti-ihminen vielä vittuili niittivyöstäni, ettei sellaisia pitäisi olla koskaan lentokoneessa. Helsingissä homma vietiin hieman pidemmälle hiusteni ollessa auki, jolloin olin luonnollisesti satunnaisen ruumiintarkastuksen onnekas asiakas. Tämä kääpiömäinen herra alkoi tunnustella hiusteni läpi kaulani ja niskani, siirtyen hellästi hivelemään selkääni ja rintaani, kunnes saavutti vyötäröni ja vietti hieman liian kauan aikaa vyötärön alapuoleisella seudulla, sekä tarkisti lopuksi myös buutsieni varret. Hätäisenä vilkuilin ympärilleni, jotta olisin voinut nähdä mahdollisesti lähestyvän kumihanskan. Onnekseni ilman kumihanskakoettelemusta lähdin turvasta takanani eroottisin kokemukseni kahden miehen välillä.

Myös boarding-setä suoritti minulle pikkujäynää vaihtaessaan paikkaani lentokoneessa kahdesti. Lopuksi päädyin ikkunapaikalle kahden suomenruotsalaisen vanhuksen piirittämänä. Todellakin koko kone oli täynnä ihanan iloisia, positiivisia ja helvetin äänekkäitä suomenruotsalaisia. Sellaista villaliivien ja kauluspaitojen massaa en ole koskaan tavannut. Kuulutuksia minun oli täysin turha yrittää kuunnella, sillä kanssamatkustajani juoksivat koneen käytävillä ja kilvoittelivat kovaäänisesti jostain ruotsinkielisestä sanomalehdestä. Aluksi todellakin luulin kaikkia ruotsalaisiksi, mutta noin tuntia ennen laskeutumista näin vieressäni istuvan vanhan herran lukevan Suomen kuvalehteä selkeällä suomenkielellä. Samassa alkoi vituttaa suunnattomasti, sillä olin pari kertaa joutunut sanomaan jotakin vierustovereilleni ruotsiksi, mikä minulta sujuu yhtä hyvin kuin marsulta ohjelmointi. Voimasanailla teki mieleni.

Islannin tulli on kuitenkin julkisista laitoksista sadistisin, mielivaltaisin ja ennakkoluuloisin. Menin tullin "ei tullattavaa"-puolelta läpi, laukussani pari pulloa alkoholia tuliaisina, kun tullin lihava virkailija käski minut tulliin. Laukkuni läpivalaistiin, minkä jälkeen minua pyydettiin purkamaan koko saatanan laukku tullin pöydälle. Tullimiehen nuuskiessa laukkuani vilkaisin ympärilleni huomatakseni, että kaikki yllätystullattavat olivat samasta muotista kuin minäkin; pitkät hiukset, mustat vaatteet, nahkaa ja niittejä. Jumalauta, maan herkkuihin kuuluu päällekustu, mädännyt valas, sekä laillinen alaikäraja seksuaaliseen kanssakäymiseen on 14 vuotta, ja hevikansa on sitten se suurin uhka saatana!

Viikon kuluttua kotiin palattuani olin edelleen niin totaalisen vittuuntunut kaikenlaiseen lentämiseen, että jos joskus tulen matkustamaan, teen sen perkele vaikka kävellen, sillä junat ovat täynnä väliinputoajia ja epäonnistujia. Sitäpaitsi senkin herkun tulen todistamaan aivan parin päivän kuluttua. Vituttaa jo valmiiksi.