Tämänkertainen kirjoitukseni koskee naisen logiikkaa ja otsikkokin teille selkenee jutun edetessä. Jokainen naisen tai naista muistuttavan eliön kanssa elävä mies; et ole yksin.

Huokaus. Todellakin raskas ja vakava aihe kirjoittaa. Tältä mahtoi tuntua Titanicin uppoamisesta uutisoinneesta toimittajasta. Yhtä karmivan todellinen ja hyytävä kokemus on naisen logiikan salamasota miehen elämään. Ai miten niin? No siten niin saatana. Annanpa esimerkin kihlattuni kanssa käydystä keskustelusta; "Haluatko fruitien?" "En halua." Niin, mutta haluatko?" "No en halua." "Mikset halua?" "Juon autossa Red Bullin." "No en minäkään sitten." "Mikset?" "En jaksa maksaa yhtä kortilla." "No on minulla kolikoita..." "En minä haluakaan."

Autossa sainkin kuulla odotettavissa olevan kommentin "olisi pitänyt ottaa se fruitie, janottaa". Siis jumalauta, ihminen on käynyt avaruudessa, parantaa syöpiä, kehittää tekoelimiä, luo tekoälyn ja muuten vain kukoistaa 2000-luvulla, mutta niinkin arkipäiväistä asiaa kuin naisen logiikkaa ei kukaan ole osannut selittää. Voi vain kuvitella, mikä epätodellinen satunnaisuus naisen ajatusten kytkeytymisellä oikein on, kun korttipelien, loton ja rulettienkin todennäköisyydet osataan laskea, mutta naisen logiikka pysyy mustana läiskänä kartalla. Omasta mielestäni nainen olisikin täydellinen olento ilman "logiikkaansa" ja kuukautisia. Molemmat sangen vastenmielisiä. Vaan kun tissit ja johdonmukaisuus eivät tule samassa paketissa. Nainen voi olla myös mustasukkainen, mikä sinänsä on ihan normaalia, vaan kun kohteet ovat käsittämättömiä. Miehen äiti, auto, kitara tai lemmikki voivat olla naisen suurin uhkaaja. Miten helvetin lailla voi olla mustasukkainen kitarasta? "Nyt se varmaan parhaillaan näppäilee sitä ja hellästi hivelee sen kaulaa kämmenien hiotessa. Siellä ne nauttii yhdessäolostaan, tietysti kun minä en ole siellä..." Ei saatana. Ei instrumentin kanssa voi harrastaa intiimiä kanssakäymistä, paitsi ehkä poikkihuilun ja trumpetin. Hanurinkin rassaaminen kuulostaa hintiltä kaikin tavoin ajateltuna. Siis helvetti naiset, jos teillä ei ole parempaa ajateltavaa, kutokaa vaikka sukkia!

Naisen logiikka on siis vitsaus, joka jokaisen miehen on kärsittävä. Jos et tunne kärsiväsi, tarkista naisesi menneisyys, luultavimmin hän on ollut joskus mies. Se tulee odottamattomana hetkenä, odottamattomasta asiasta ja jättää jälkeensä hävityksen miehen mielenrauhassa. Naisen logiikka. Kuin eläisi pommivyöllä varustetun Islam-kiihkoilijan kanssa. Allah akbar.

Alkoholi, ole ystäväni tänä heikkona hetkenä.